Informace o zpracování osobních údajů


Společnost Oblibene.cz s.r.o., IČ: 05469562, sídlem: Karla Čapka 971/8, 790 01 Jeseník, sp.zn.: C 67656 vedená u Krajského soudu v Ostravě, email: 3d@tiskni.xyz  (dále jen „společnost“ či „správce“), jakožto správce osobních údajů, tímto informuje subjekt údajů o způsobu a rozsahu zpracování osobních údajů touto společností, včetně rozsahu práv subjektů údajů souvisejících se zpracováním jejich osobních údajů společností.

ÚČEL, ROZSAH A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Společnost zpracovává osobní údaje v souladu s právem Evropské unie, zejména v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů („nařízení GDPR“) a v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy, kterým je zejména zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (jen “ZOOÚ“).
Společnost zpracovává pouze přesné osobní údaje, které získala v souladu s nařízením GDPR a ZOOÚ, přičemž tyto osobní údaje shromažďuje a zpracovává pouze za stanoveným účelem, v rozsahu a po dobu nezbytnou pro naplnění tohoto stanoveného účelu.
Zpracování osobních údajů je tak nezbytné k (i) dodržení právních povinností společnosti, (ii) k jednání o uzavření nebo změně smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, a pro následné plnění takové smlouvy, (iii) ochraně práv a právem chráněných zájmů společnosti nebo jiné dotčené osoby. V případě, že subjekt údajů osobní údaje společnosti neposkytne, nebude společnost zejména schopna plnit své povinnosti k naplnění účelu smluvního vztahu se subjektem údajů.
Osobní údaje získává správce pouze přímo od subjektů údajů, případně z veřejných evidencí.
Zpracování je prováděno v provozovnách, pobočkách a sídle správce, a to jednotlivými pověřenými zaměstnanci správce, příp. zpracovatelem. Ke zpracování dochází prostřednictvím výpočetní techniky, popř. i manuálním způsobem u osobních údajů v listinné podobě za dodržení všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování osobních údajů. Za tímto účelem přijal správce technicko-organizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů, zejména opatření, aby nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, jejich změně, zničení či ztrátě, neoprávněným přenosům, k jejich neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití osobních údajů. Veškeré subjekty, kterým mohou být osobní údaje zpřístupněny, respektují právo subjektů údajů na ochranu soukromí a jsou povinny postupovat dle platných právních předpisů týkajících se ochrany osobních údajů. V souladu se lhůtami uvedenými ve vnitřním předpise správce či v příslušných právních předpisech budou osobní údaje zpracovávány po dobu nezbytně nutnou k zajištění práv a povinností plynoucích jak ze smluvního vztahu, tak i z příslušných právních předpisů.
Osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů vedle společnosti a jejích zaměstnanců zpracovávány také zpracovateli společnosti, a to na základě smluv o zpracování osobních údajů uzavřených v souladu s nařízením GDPR. Zpracovatelem společnosti je zejména: SÝKORA, KANIA & PARTNEŘI, advokátní kancelář.
Společnost může zpracovávat poskytnuté osobní údaje v následujícím rozsahu:identifikační a adresní údaje sloužící k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci subjektu údajů: titul, jméno, příjmení, datum narození, adresa trvalého bydliště, doručovací nebo jiná kontaktní adresa, emailová adresa, IP adresa, cookies;
kontaktní údaje: telefonní číslo, číslo faxu, e-mailová adresa a jiné obdobné informace;
údaje zpracovávané v rámci souhlasu subjektu údajů (zpracování fotografií, použití osobních údajů za účelem marketingových sdělení aj.);
další osobní údaje: číslo bankovního účtu a další osobní údaje plynoucí z konkrétní smlouvy či ze zákona.
Ve společnosti nedochází k automatizovanému zpracování osobních údajů (profilování) spočívající v jejich použití k hodnocení některých osobních aspektů vztahujících se k fyzické osobě.
Při informačním použití webu společnosti získává společnost osobní údaje v podobě tzv. přechodných cookies, které se při používání ukládají na počítači subjektu údajů a automaticky se vymažou po zavření prohlížeče. Cookies nemohou provádět žádné programy ani přenášet viry na počítač subjektu údajů, jsou však nezbytné pro správné fungování webových stránek společnosti, kdy umožňují zajistit bezpečnost a efektivní zobrazování webových stránek. V nastavení prohlížeče je možné cookies konfigurovat a např. odmítnout přijetí third-party-cookies nebo všech cookies. V případě odmítnutí cookies je však možné, že subjekt údajů nebude moci využívat všechny funkce webových stránek společnosti.
PRÁVA SUBJETKU ÚDAJŮ
Subjekt údajů má právo od společnosti požadovat (i) přístup k osobním údajům týkajícím se subjektu údajů, (ii) jejich opravu nebo výmaz, (iii) omezení zpracování, (iv) právo vznést námitku proti zpracování, jakož i (v) právo na přenositelnost údajů.
Uděluje-li subjekt údajů společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů má právo tento souhlas kdykoliv odvolat, a to ve stejné formě v jakém jej poskytl.
Subjekt údajů má právo podat stížnost ohledně zpracování jeho údajů správcem k Úřadu pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz ).
Cookies
Na základě Doporučení k zpracování cookies a obdobných prostředků sledování od 25. května 2018 (dále jen „Doporučení ÚOOÚ“ - dostupný zde: https://www.uoou.cz/assets/File.ashx?id_org=200144&id_dokumenty=29973 ) vydaného úřadem pro ochranu osobních údajů k upřesnění Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů). Dále jen „GDPR“ Vás tímto informujeme, že naše webové stránky využívají pro svoji činnost tzv. cookies.
„Cookie je krátký textový soubor, který navštívená webová stránka odešle do prohlížeče. Umožňuje webu zaznamenat informace o vaší návštěvě, například preferovaný jazyk a další nastavení. Příští návštěva stránek tak může být snazší a produktivnější. Soubory cookie jsou důležité. Bez nich by procházení webu bylo mnohem složitější.“ viz https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=cs 

Jaké cookies můžeme používat:
Technické cookies
Tyto cookies jsou nezbytné ke správnému fungování dotčeného systému a k jejich využití není nutný souhlas uživatele. Jedná se o tzv. session cookies provozovatele webových stránek nikoliv cookies třetích stran.

E-shop:
Přihlášení zákazníka
zákazník má možnost přihlásit se ke svému uživatelskému účtu, kde je zaznamenána historie jeho objednavek, věrnostní body atd.

Relaci k nákupu
zákazník odejde, znovu se vrátí a zboží má stále v košíku (doba uchovávání je 300 dní)

Vybrané dodání
zákazníkovi nabídneme stejné dodání jako při posledním nákupu + uložíme si případně vybranou položku z DPD Parcel Shop, PPP partner atd.

Reffer
použije se v administraci u objednávky, kde je vidět odkud zákazník přišel před svým nákupem

Bonusový kod (šifrovaně)
který se použije v objednávce, eventuálně slevu, kterou zákazník využil

Standardní webové stránky:
Přihlášení registrovaného uživatele
uživatel má možnost přihlásit se ke svému uživatelskému účtu například pro přístup do chráněné sekce webových stránek.

Analytické cookies
Tyto cookies nejsou nezbytné ke správnému fungování dotčeného systému, ovšem k využití standardního měření návštěvnosti není nutný souhlas uživatele. Analytické cookies jsou ve většině běžných případů zpracovávány na základě oprávněného zájmu provozovatele webových stránek. Většinou se jedná o tzv. cookies třetích stran.

Statistické a měřící kódy služby Google Analytics
„Google Analytics (zkráceně GA) je nástroj od společnosti Google, který umožňuje vlastníkům webových stránek získávat statistická data o uživatelích svého webu. Díky této službě je možné sledovat aktuální i historickou návštěvnost, chování uživatelů a jejich vlastnosti; konverze, prodeje a další.„ viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Google_Analytics
Všechna získaná data tímto analytickým nástrojem jsou zpracována anonymně. Google nespojuje vaší IP adresu s jinými daty, která má k dispozici. V rámci měření nejsou odesílána ani žádná citlivá data, jako například, jméno, e-mailová adresa nebo telefonní číslo.

Výňatek ze smluvních podmínek Google Analytics

„Služba Google Analytics používá souborů „cookies“, které jsou textovými soubory ukládanými do vašeho počítače umožňující analýzu způsobu užívání této stránky jejími uživateli. Informace vygenerované souborem cookie o užívání stránky (včetně vaší IP adresy) bude společností Google přenesen a uložen na serverech ve Spojených státech. Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budu-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google. Google nebude spojovat vaší IP adresu s jakýmikoli jinými daty, která má k dispozici. Můžete odmítnout používání souborů cookies volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči, avšak uvědomte si, že jestliže tak učiníte, tak nebudete schopni plně využívat veškeré funkce této stránky. Používáním této stránky souhlasíte se zpracováváním údajů o vás společností Google, a to způsobem a k účelu shora uvedeným.“

Měřící kód služby Toplist.cz
Cookies se používají pouze k technickému rozlišení návštěvy od zhlédnutí. Na straně uživatele se ukládají do prohlížeče s platností 30 dní. Na straně serveru se ukládají s platností 30 minut od posledního požadavku. Více zde: https://o.toplist.cz/dokumentace/osobni-udaje/ 

Analytické služby zaznamenávající pohyb a chování návštěvníka na webových stránkách (např. https://www.inspectlet.com nebo https://www.smartlook.com/cs/ )
Cookies sloužící k rozšířenému měření a analytice chování návštěvníka webových stránek. K uložení těchto cookies je nutný souhlas uživatele.
Souhlas je dle odstavce 7) Doporučení ÚOOÚ, možné vyjádřit i prostřednictvím nastavení prohlížeče. Citace:

„Uživatel určuje v nastavení svého PC, resp. v nastavení prohlížeče, zda má prohlížeč umožnit webovské stránce ukládat cookies do koncového zařízení.7 Toto nastavení lze považovat za souhlas se zpracováním osobních údajů. Prohlížeč je nástrojem zprostředkování souhlasu. “
dále pak odstavec 8)

„Souhlas splňuje definiční znaky souhlasu podle článku 4 bodu 11 GDPR: Je svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný. Souhlas je vykládán ve vztahu k účelu, prostředku a způsobu zpracování osobních údajů, nikoliv k produktu či webovské aplikaci, tedy je nadbytečné jednou udělený paušální souhlas například pro cookies třetích stran dále konkretisovat pro jednotlivý vyhledávač nebo zpravodajský server. “

Tedy nesouhlasíte-li s využitím tohoto typu cookies pro marketingové účely nebo chcete-li tyto již existující cookies smazat, můžete tak učinit prostřednictvím nastavení vašeho prohlížeče.

Návody pro jednotlivé nejčastěji využívané prohlížeče naleznete níže:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
MSIE: https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies 
Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences 
Opera: https://help.opera.com/cs/latest/security-and-privacy/#clearPrivateData 
Safari: https://support.apple.com/cs-cz/HT201265 

Marketingová cookies
Tyto cookies nejsou nezbytné ke správnému fungování dotčeného systému. K jejich použití je nutný souhlas uživatele webových stránek. Ve většině případů se jedná o tzv. cookies třetích stran.
Souhlas je dle odstavce 7) Doporučení ÚOOÚ, možné vyjádřit i prostřednictvím nastavení prohlížeče. Citace:

Tedy nesouhlasíte-li s využitím tohoto typu cookies pro marketingové účely nebo chcete-li tyto již existující cookies smazat, můžete tak učinit prostřednictvím nastavení vašeho prohlížeče. Návody pro jednotlivé prohlížeče naleznete výše.

Retargeting od Seznam.cz
V případě retargetingové služby od společnosti Seznam.cz, nedochází dle vyjádření samotné společnosti Seznam.cz k žádnému sběru osobních údajů a GDPR se tak v tomto případě neuplatní. Není tedy k použití těchto cookies nutný souhlas uživatele. Vzhledem k transparentnosti však uvádíme i tuto službu. Viz https://blog.seznam.cz/2018/03/gdpr-a-reklama-na-seznamu-co-to-znamena-pro-nase-klienty/

Remarketing od Google
Společnost Google dle svého vyjádření pracuje s remarketingem odlišně a v případě využití této služby dochází ke sběru osobních údajů. Z tohoto důvodu je nutný souhlas uživatele. Souhlas je dle odstavce 7) Doporučení ÚOOÚ, možné vyjádřit i prostřednictvím nastavení prohlížeče (viz výše).

Google Adwords
Cookies sloužící k měření konverzí služby Google Adwords.

Heuréka.cz
Cookies využívající služba Ověřeno zákazníky od společnosti Heuréka a cookies sloužící k měření konverzí.

Facebook Pixel
Facebook pixel je analytický nástroj, který vám umožní porozumět akcím, které lidé na vašem webu provádějí, a měřit tak účinnost vašich reklam. Pomocí dat pixelu můžete zajistit, aby se vaše reklamy zobrazovali správným lidem, vybudovat okruhy uživatelů pro reklamu, odemknout další Facebook nástroje pro reklamu. Více informací zde: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616 

Zboží.cz
Cookies sloužící k měření konverzí u služby Zboží.cz.

AddThis
AddThis je služba pro snadné sdílení obsahu v sociálních sítích. Společnost AddThis může použít soubory cookies k zapamatování přihlašovacích údajů, sběru statistických údajů za účelem optimalizace funkčnosti stránek a zasílání marketingových materiálů založených na vašich zájmech.

Online Chat
Služba třetí strany sloužící k snadnému a rychlému kontaktu s návštěvníkem webových stránek. V cookies jsou nejčastěji uchovávány údaje k identifikaci návštěvníka.

Vytvořeno v systému shopadmin® 2020